DEKRIMINALIZÁCIE NIE JE O KONOPE

Desiatky rokov dezinformácií a naša typická ťažkopádnosť, stavajú otázku dekriminalizácie konopy na úroveň legalizácie drog. Ale nie je tomu tak. Je to o európskom práve, o vedeckých výskumoch,  bohatom a zdravom Slovensku, odopieraní liečby pre pacientov. Je to trochu komplikovanejšie.

EURÓPSKE PRÁVO: Európske právne princípy tvoria základy Európskej únie. Sú to idei únie v právnej forme. Aby pre každého občana únie platili rovnaké práva a povinnosti. Aby si boli občania únie rovní pred zákonom……toto sa však na slovensku desať rokov nenaplnilo, a občania slovenska nie sú súdený, ako každý európan, ale tak špecificky, po slovensky. Sme aj nie sme v únii…..ak by u nás boli dohody dodržané, tak Pepo je dávno vonku s pokutov.

VEDA: Farmakológia potvrdzuje blahodárny vplyv konopy na ľudské zdravie. Izrael vlastní 2000 patentov na lieky z konopy. Adiktológia zaraďuje konopu mezi látky s negatívnym dosahom na život, na úrovni kávy. Sociológia definuje problém ničivého užívania drog ako problém sociálneho prostredia a vzdelanosti. U nás je to obzvlášt nebezpečná látka.

BOHATÉ SLOVENSKO: Krajiny ako Kanada, Amerika, a Holandsko sa vydali cestou dekriminalizácie. Holandsko bolo priekopníkom, a tak sa Amerika i Kanada poučili z jeho chýb. Zo dňa na deň vystrelili príjmy do štátnej kasy na enormnú úroveň. Príjmy na DPH za konopný biznis sa ročne rátajú v stovkách miliónov dolárov. Užívanie drog sa nezvýšilo, práve naopak. Klesol počet užívateľov tvrdých drog.

Máme kvalitnú a úrodnú pôdu, ktorú pomaly nemá kto obrábať, lebo sa to finančne neoplatí. A pritom stačí tak málo, aby sme sa stali zeleným srdcom európy, a dali tisíckam ľudí prácu. Stačí investovať do overených technológií, a investície sa nám vrátia behom krátkeho času. ľudia budú mať dobre platenú prácu, a štát zarobí teiž. Štátna kasa, farmakológia, staviteľstvo, odevný priemysel, potravinársky priemysel, veda, výskum… všetci by z toho profitovali.

ZDRAVÉ SLOVENSKO: Lacné a účinné lieky pre mnohých pacientov, ktoré si vieme vyrobiť pomocou finančne dostupných procesov a technológií. Mnohým diagnozam konopné lieky dokážu nahradiť konvenčnú liečbu, a onkologickým pacientom výrazne zlepšujú konvenčnú liečbu. Konopné lieky nezaťažujú obličky, pečeň ani tráviaci trakt, tak ako to robia štandardné liečivá. 

Aktuálnym stavom práva na Slovensku porušujeme medzinárodné dohody, odopierame kvalitnú liečbu pacientom, okrádame štát a teda občanov o peniaze, sme nespravodlivý voči pacientom a pestovateľom, podporujeme morálny úpadok spoločnosti, ignorujeme vedecké dôkazy a zaraďujeme sa medzi tupcov.

To nie je o konope, to nie je o dekriminalizácii, to je o tom že sme tu na hlavu. O tom, že ľuďom bezdôvodne ničíme životy…tak ako Pepovi